nav-left cat-right
cat-right

Charlie Vandergaw, vanatorul de ursi care a ales sa traiasca cu ursii salbatici

Charlie Vandergaw, in tinerete a vanat multi ani ursii din Alaska, la batranete a trecut în extrema cealalta, s-a transformat in omul care traia cu ursii, mare iubitor si aparator de ursi.

S-a mutat intr-o cabana in mijlocul padurii din Alaska, unde petrecea sase luni din an. A petrecut singur, fara sa stie nimeni peste 15 ani in compania ursilor salbatici.
Cand presa a aflat de Paradisul ursilor, si au facut acest film, autoritatile l-au somat sa paraseasca locul. Legea din Alaska interzice hranirea animalelor salbatice. Oamenii din zona s-au revoltat, temandu-se că ursii, obisnuiti cu hrana primita fara efort, vor incepe sa vina in apropierea asezarilor urbane. Cu toate ca acest lucru nu s-a intamplat timp de 15 ani cat el a trait in mijlocul ursilor. Totusi autoritaţile l-au avertizat să se opreasca.

El a sustinut ca el nu merge in cautarea ursilor, ei au venit la el. La insistenta autoritatilor si tinand cont de varsta inaintata, peste 70 de ani, intr-un final a hotarat sa inchida Bears Haven. Probabil a fost influentat si de amenzile pe care le-a primit din partea autoritatilor, dar si de sentinta cu inchisoarea cu care a fost amenintat in cazul in care nu parasea locul.

Dar povestea impresionanta ramane. O poveste incredibila a unui om care a fost acceptat de animalele salbatice. Un om care a trait peste 15 ani in comuniune cu ursii salbatici, ursi care l-au aceptat ca fiind un membru de-al lor. Incredibil…cele mai puternice animale din lume, au acceptat in mijlocul lor un om. Noi oamenii putem face asta cu un animal salbatic?

Urmariti acest film este impresionant.

Leave a Reply

Security Code: