nav-left cat-right
cat-right

Melescanu a deconspirat tot

Ce inseamna de fapt a deconspira? DEX-ul ne spune ca acest verb semnifica “a demasca o conspiratie, a divulga un secret”. Pornind de aici, ma intreb oare ce secret de stat ar fi ca Victor Ponta n-a fost ofiter sub acoperire? De ce ar trebui sa astepte SIE 30 de ani sa ne spuna asta? Pai… Teodor Melescanu, fost sef al SIE si actual candidat la prezidentiale, ne lamureste:

“Daca eu, in calitate de sef al serviciului, spun despre cineva ca nu e ofiter acoperit, ar trebui sa spun despre toata lumea ca nu sunt ofiteri acoperiti. Circula multe vorbe si despre Geoana, inclusiv si de mine, referitoare la apartenenta la servicii. Daca dau pentru unul, ar trebui sa dau pentru toti, ceea ce nu e permis de lege. Peste 30 de ani, ne intalnim din nou la un ceai si va spun tot. Orice ofiter care a activat în SIE semneaza un angajament prin care se obliga sa nu deconspire nimic timp de 30 de ani”.

Deci nu putem spune ca Ponta a fost au ba ofiter sub acoperire pentru ca asta ar insemna sa-l deconspiram si pe X de la Poplaca, pe Y de la Vascauti sau Z de la Radauti. Cu alte cuvinte, ii deconspiram pana si pe aia care sunt agenti sub acoperire daca spunem despre Ponta ca n-a fost. De parca toti agentii sub acoperire (fosti sau actuali) ar candida la Presedintie. Stratagema de securist demodat, care arunca rahatul pretutindeni si asupra nimanui! Sincer sa fiu, nu ma asteptam ca Melescanu sa-si termine cariera in acest fel.

In realitate, Melescanu a deconspirat ceva: ca actualele servicii secrete sunt croite dupa chipul si asemanarea fostei securitati. Mai presus de lege, de Constitutie!

Iti cere presedintele tarii o informatie (parca-i si vad pe Obama, Merkel sau Putin avand dialogul asta cretin cu unul de tip Melescanu!)? Il aburesti si o bagi pe-aia cu 30 de ani.
Te cheama Senatul la audieri? Ranjesti superior in fata membrilor Comisiei, o mai zici o data pe-aia cu top secret, cu impotenta de a deconspira, mai crosetezi un pic cu servitul patriei si riscatul vietii, dupa care ii pupi dulce pe gingii cu un santaj!
Le transmiti, eventual, ca te mai vezi cu ei peste 30 de ani, cand eu, Melescanu, voi fi oale si ulcele, cand Ponta va fi senil, iar Geoana va fi cel mult o eticheta pe vreo sticla de sampanie rasuflata (anyway, cine naiba l-a intrebat ceva, pe Melescanu, de Geoana?).

O fi ilegal sa ai copii ale documentelor SIE, cum zice tovarasul Melescanu – desi… de-aia n-a putut fi nominalizat Edward Snowden la Nobel-ul pentru pace: pentru ca a demascat incalcari ale legii conduse de NSA, avand documente ca dovezi. Dar la fel de ilegal e sa nu treci hotarari de guvern prin CSAT daca acele hotarari privesc modificari ale legii serviciilor si/sau ale sigurantei nationale. La fel de ilegal e sa sa suspenzi o lege, prin OUG, pentru 45 de zile.

Nu mai vorbesc cat de imoral e sa-i spui contribuabilului roman ca o sa afle din 30 in 30 de ani, eventual la un “ceai”, ce ai facut tu, candva, ca serviciu secret, cu banii lui. Cum te-ai “infiltrat” in magistratura, in sfera politica si in presa, cum ai desemnat candidati la presedintie si ai manipulat milioane de oameni. In cazul asta, contribuabilul roman ar trebui sa plateasca salariile serviciilor si fostului sef cu o intarziere de 30 de ani! Bugetul pe 2015 al serviciilor secrete? E top secret si ar trebui sa fie deconspirat si alocat abia in 2045!

Leave a Reply

Security Code: